Sådan Bliver Du Succesfuld Influencer (2/4)

10-10-2017 | Influencer

Hvis du fulgte med på vores blog i sidste uge ved du, at vi her på Bestfluence kører en serie om, hvordan du bliver en succesfuld influencer, hvis du går med dén drøm i maven. Hvis ikke du har læst det første indlæg i artikelserien endnu, kan du gøre det her. Første afsnit hjælper med alt det, du skal tænke over inden du går i gang som influencer.


Dagens indlæg tager skridtet videre; i dag skal vi snakke om de ting du skal begynde at gøre når du netop har startet din Youtube, blog, Instagram, Twitch - eller hvilket medie du nu har kastet din kærlighed på. Er du klar? Take notes!


Idégenerer

Når du lige er startet ud som influencer har du sikkert en masse gode idéer til fedt indhold du kan lave og kun fantasien sætter grænser. Et godt råd er at skrive alle dine idéer ned i et dokument du altid kan åbne. Det er ikke sikkert at alle idéerne er lige gode eller bliver til noget, men selve øvelsen med at tænke over, hvilken type indhold dine følgere gerne vil se og hvad du synes kunne være sjovt at lave, vil hjælpe med at holde dig kreativ og skarp fremadrettet. Desuden er sådan en “idébank” en rigtig god ting at have i perioder, hvor du føler dig uinspireret. Og tro os når vi siger, at dem løber alle ind i! Det kan være pga. en stresset eksamensperiode, vinterkulde eller noget helt tredje. I tider som disse er det rart ikke nødvendigvis at skulle tænke så meget over at opfinde den dybe tallerken; det har du jo allerede gjort i din idébank! Den kan hjælpe dig videre når kreativiteten svigter.


Del, del, del!

Det er helt sikkert grænseoverskridende når du lige er startet ud på Youtube og har 11 abonnenter at tale med dine venner og familie om din kanal - men det er vigtigt! Fortæl folk du stoler på at du er startet og bed dem endda give dig konstruktiv feedback på, hvad du kan gøre bedre. Del dine profiler på Facebook hvor dine venner kan se dem og like - hvem ved om der sidder potentielle følgere blandt dine venners venner? Opret også en profil her på Bestfluence, hvor vi har mange brugere der hver dag leder efter nye, spændende influencere at følge. Du skal være din egen største fan; især i starten, hvor det er allersværest at få folk til at læse eller se med.


Få dig nogle venner - og collab!

Det er helt sikkert sjovere at være influencer når man har nogle venner der også er i gamet. De venner behøver ikke være nogen du kender i forvejen. Faktisk vil vi anbefale, at du aktivt begynder at se dig om efter folk der, ligesom dig selv, netop er startet med at lave fedt indhold og tage kontakt til dem. Netværk og venskaber er vigtige for at blive ved med at have det sjovt og have et fællesskab som influencer. Desuden kan influencer-venner hjælpe med at besvare spørgsmål, hvis du er i tvivl om noget og det bedste af det hele er, at I kan skabe indhold sammen! Lav gæsteindlæg på hinandens blogs, collab på Youtube eller lav takeover på hinandens Instagrams. Hvis I eksponerer hinanden gensidigt for hver Jeres følgerskare, vil I opleve en meget hurtigere vækst begge to, end hvis I ikke hjalp hinanden. Og lige et pro tip med på vejen: lad være med at skrive til den største blogger / Youtuber / Instagrammer inden for dit felt om de vil collabe når du lige er startet. Find nogle venner der er på samme stadie som dig selv; så er sandsynligheden større for at få svar og det er desuden mega sjovt at vokse sammen!


Svar på ALLE henvendelser fra følgere

Halvdelen af det at være influencer er kontakten med følgerne. Det er dine følgere der giver dig motivation til at blive ved, giver dig feedback, idéer og danner hele grundlaget for din succes. Plej dem! Det kan ikke understreges nok, at du skal gøre dig umage med at svare på alle kommentarer, mails og forespørgsler fra dine følgere i starten (og gerne så langt ind i din influencer-karriere som muligt). Det skaber en tættere relation til dine følgere når du svarer dem og det viser, at du tager dem seriøst og at du gerne vil dem. I sidste ende betyder det mere loyale følgere som også gerne vil hjælpe dig når du kommer i problemer og som har større forståelse, hvis du har brug for en pause eller andet. Sæt eventuelt en halv time af hver aften til at svare på henvendelser og gør det til en vane.


Vær gavmild med ros

What goes around comes around. Hvis du er gavmild med at dele, reposte og shoutoute indhold eller personer du synes gør det godt, vil andre være tilbøjelige til at gøre det samme for dig. Lad være med at se blogging som en konkurrence, hvor det gælder om at have alle følgerne for sig selv. Sådan forholder det sig nemlig ikke! Man kommer længst med at dele - helt bogstaveligt. Langt de fleste,som følger influencere følger jo ikke kun én, så der går intet af dig ved at omtale folk du helt ærligt synes gør det godt, positivt. Tværtimod sender det et signal om at du er åben og vil folk det bedste - plus du giver dine følgere noget ekstra værdi ved at foreslå mere fedt indhold de kan se!


Hold ved og vær konsistent

Motivationen kommer som regel ret meget af sig selv i starten. Det hele er nyt og spændende, og derfor er man super hooked på at lægge en masse indhold op. Ligesom med alt andet, kan der dog risikere at gå hverdag i den, og du vil måske føle dig uinspireret eller stå i en situation, hvor du ikke magter at lave nyt indhold. Denne periode kan især ramme, hvis tingene står lidt stille. Succes kommer ikke natten over, og det er hårdt arbejde at slå igennem på de sociale medier. Derfor er det vigtigt, at du holder ved lige meget hvad. Det kan da godt være du er træt, din kat har ondt i tænderne eller det sner udenfor - men ultimativt må du pakke undskyldningerne væk hvis du vil have succes. Dine følgere følger dig fordi de gerne vil se mere, og hvis du ikke giver dem mere, risikerer du at de glemmer dig eller bare ikke gider følge med længere, fordi de ikke føler at de kan regne med dig. Hvis du er nødt til at tage en pause, så sig det. Men indstil dig på, at du skal lægge nyt indhold op jævnligt, hvis dine profiler skal vokse.


Drop “mig-mig-mig”-indholdet

Vi lover, at vi virkelig ikke prøver at lyde sure når vi siger det her, men når du lige har oprettet en blog, en Youtube eller en Instagram er folk ligeglade med dig. Eller det vil sige; de er ligeglade med, hvad din yndlingsfarve er, hvad din kæreste hedder eller hvor du går til dans henne. Folk begynder først at interessere sig for dig som person når du har bevist dit værd. Først, når du begynder at inspirere dem bliver de nysgerrige på, hvem denne inspirerende person er privat. Derfor er vores råd at lade være med at bruge tid på at lave indhold som “10 ting du ikke vidste om mig”, personlige Q&A’s og “En dag i mit liv” i starten for helt ærligt: no one cares (medmindre din hverdag er helt vild og unik i stil med, at du er hobbyastronaut, tager på de vildeste backpacking-opdagelsesrejser eller driver en kæmpe virksomhed. In that case; fortæl om din hverdag!). Læg i stedet ud med at lave indhold der handler om din passion, og selvom vi alle selv synes, at vi selv er universets midtpunkt, gælder det ikke, at du har dig selv som passion. Laver du gaming videoer? Start med at lave en anmeldelse af et nyt spil eller måske et gameplay. Er du modeblogger? Vis dine hverdagsoutfits eller hvordan man holder orden i sit klædeskab. Hvis du har en Instagram der omhandler mad, så del dine favoritopskrifter. Hold dig til det emne du er passioneret omkring og begynd først at fortælle om dig selv, når dine følgere spørger ind til dig. Det lover vi, at du kommer længst med!


Tak fordi du læste med i dag! Vi håber at indlægget kunne hjælpe hvis du står i en situation som nystartet influencer og gerne vil vækste dine sociale medier. Husk, at du kan oprette en Bestfluence profil her og indgå i tæt dialog med dine følgere om, hvad de gerne vil se fra dig af.

Fortæl os også gerne i kommentarerne herunder, hvad du synes om indlægget eller nøjes blot med at give den stjerner - det vil vi sætte rigtig meget pris på!Hvad synes du om denne artikel?

Skriv kommentar


Kommentarer


Der er ingen kommentarer